Wie zijn de shiatsu-beoefenaars? Waar komt de fascinatie voor het shiatsu ambacht vandaan? Wat zijn de specifieke klachten waarmee gewerkt wordt?

Met onze verhalen, willen we de verschillende geluiden in de shiatsu community vastleggen.
Ben jij een onderdeel van deze community en wil je graag een verhaal delen?
Met alle liefde voegen we jouw stem toe.

Een holistische blik; verbinding tussen reguliere en aanvullende zorg

Shiatsu is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeswijze, een holistische manier van kijken. We zien de mens als een geheel en gaan er van uit dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. De relatie tussen shiatsu en de reguliere zorg kunnen we ook met een holistische blik bekijken. Shiatsu-therapeut Denise Ferron vindt dat ze niet zonder elkaar kunnen: “Het wordt tijd om elkaar op te zoeken en te waarderen, zodat we elkaar aan kunnen vullen en versterken.”

Read More


0 Comments4 Minutes

Gezondheid is meer dan niet ziek zijn

Wat is gezondheid eigenlijk? Geen Diabetes, COPD of Corona hebben? BMI onder de 25? Minstens 7.000 stappen per dag? Wat als dit voor jou geldt, ben je dan gezond? En als dit niet zo is, je hebt astma en weegt te veel, ben je dan niet gezond? Deze vraag is natuurlijk niet simpel te beantwoorden en staat en valt bij de definitie van gezondheid. Wat versta je onder gezondheid? Vanuit welk perspectief kijk je naar gezondheid?

Read More


0 Comments5 Minutes

“Je moet je lichaam goed doen, opdat je ziel er graag in woont!”

Marietheres van Beeck (66) werkt al jaren met mensen met een verstandelijke beperking. Voor haar gaat goede zorg in de allereerste plaats over ‘menselijke waardigheid’ en het aangaan van verbinding. Die waarden zag zij het afgelopen jaar in de verdrukking komen.
Sinds een aantal maanden is Marietheres onder behandeling bij shiatsu-therapeut Heidy van Koesveld. Het treft haar hoe prachtig shiatsu aansluit bij haar zoektocht naar eenheid tussen lichaam en geest. “Shiatsu is voor mij een bevestiging dat een mens oneindig kan groeien.”

Read More


0 Comments4 Minutes

Aan de slag

We zijn weer aan de slag. Na een onderbreking van drie maanden, vinden cliënten de weg terug naar onze shiatsu-praktijk. Dat is mooi, dat is goed en nodig, want er is veel te doen. Shiatsu-therapeut en ondernemer Bart Bloemers kijkt vooruit en stelt een belangrijke vraag: Hoe gaan wij om met een zorgsysteem dat nauwelijks belang hecht aan alles waar wij als shiatsu-therapeuten in geloven? Bloemers is er duidelijk over: “Het is tijd voor een andere koers. Laten we met overtuiging gaan staan voor onze holistische kijk op gezondheid. Die heeft de toekomst.”

Read More


0 Comments5 Minutes

wearyourmask by WorkerBeeWI

Pas op voor ‘immunoshaming’

Het ridiculiseren (‘shamen’) van mensen die ziek, of anderszins kwetsbaar zijn ligt op de loer wanneer we nadruk leggen op het belang van een gezonde leefwijze voor een sterk immuunsysteem. Het is belangrijk dat therapeuten in het complementaire veld zich bewust zijn van dit fenomeen en er niet aan meedoen.

Read More


0 Comments5 Minutes

“Ik heb de oorzaak van mijn hoofdpijn aan kunnen pakken”

Ondanks twee lock-downs die haar behandeling onderbraken, was het coronajaar een jaar waarin Wendy zich steeds beter ging voelen.

Read More


0 Comments4 Minutes

Is jouw shen wel thuis?

Shen, het ondeelbare hart, de verbinding met de hemel en jouw keizerrijk. Lockdown deert hem niet. Shen doet zijn werk het liefst ongestoord, ongezien.

Read More


0 Comments5 Minutes

Shiatsu Proeverij 2017 was een succes

Op zaterdag 25 februari 2017 werd voor het eerst de Shiatsu Proeverij georganiseerd in het hart van Haarlem. Verschillende shiatsu stijlen en scholen waren vertegenwoordigd in het monumentale pand van HOF20.

Read More


0 Comments1 Minutes