Christel van der Meer

Christel van der Meer is shiatsu therapeut en trainer, vallei coach en ze heeft een passie voor Do In.

Workshops

Shiatsu als Bedding (workshop voor vrouwen)

Veel mensen weten niet meer wat ‘bedding’ betekent. Ze zijn ‘bedding’ onderweg verloren; in de haast, in de maakbaarheid in het doorrennen naar wat ze nog allemaal zou willen of zoeken naar wat zij kwijt zijn.
Terwijl zij in feite zelf ‘kwijt’ zijn.

Eén van de vele schatten van Shiatsu is, dat het je cliënt weer in contact brengt met het gevoel van ‘bedding’. Het opnieuw ervaren van bedding helpt je cliënt dieper te durven zakken in de gebieden waar ze niet of nauwelijks thuis zijn, waardoor ze van binnenuit meer en meer gevuld kunnen raken. Het versterkt o.a. de verbinding met de intuïtie en het ‘weten’ wat goed voor hen is.

Maar wat is ‘bedding’ precies? Hoe verhoudt zich dit tot het begrip ‘hara’. En hoe kun je dit versterken in je behandelingen?
Ik wil in deze workshop dieper kijken en met jou ervaren hoe je het openen van ‘bedding’ versterken kunt en welke werking hier van uit gaat.

Het is o.a een aanmoediging om meer groepslessen te gaan geven als Shiatsu therapeut. In de vorm van Do-In, of in de vorm van vrouwencirkels.

Lokatie: Dojo De Kleine Reus
11.15-12.05 uur
Ervaringsniveau: vanaf 2e jaars student


Shiatsu & Seksualiteit: hoe word jij veiliger?

Als Shiatsu therapeut werk je met mannelijke en vrouwelijke cliënten en of je nu wilt of niet: je hebt altijd te maken met overdracht. Hoe meer bewustzijn je hebt over je eigen bewegingen als therapeut, hoe veiliger je wordt. Behalve dat je te maken hebt met emotionele overdracht, is er ook zoiets als seksuele overdracht. Het is onzichtbaar, maar soms heel goed voelbaar. Wat kom jij tegen in jouw praktijk? en hoe ga je hier mee om? Kennis hebben van transformatie seksualiteit is een belangrijke basisvaardigheid als Shiatsu therapeut, want:

  • hoe word je seksueel veiliger en wijzer?
  • hoe kun je je zelf effectief begrenzen?
  • hoe kun je je cliënten beter begeleiden rondom seksualiteit?
  • hoe word je helend vermogen sterker?
  • hoe blijf je zelf vitaal tot op hoge leeftijd?

Doe mee met de korte introductie workshop over Shiatsu en Transformatie seksualiteit.

Website: www.tao-training.nl

Lokatie: De Duif kleine ruimte
14.00-14.50 uur
Toegang: iedereen


Terug naar trainersoverzicht