Shiatsu heeft mijn leven veranderd.

Toen ik nog als bedrijfsjurist werkte ben ik naast mijn full time baan, de 4-jarige Shiatsu opleiding gaan doen op de NSKS (Nederlands School voor Klassieke Shiatsu) in Den Haag. Een nieuwe wereld ging voor me open die ik nog totaal niet kende: Het leren ontdekken van de kracht van Chi.

Maar wat is eigenlijk Chi? Je kan het voelen, maar ik voelde toen helemaal niets. Mijn lijf zat zo vol met stress en was zo uitgeput en moe dat ik totaal niet in staat was om bewust te gaan voelen. Maar ermee bezig te zijn en nieuwe kennis vergaren over de Chinese Traditionele leer en de Vijf Elementen fascineerde mij. Als jurist, analytisch dat ik was, wilde ik alles begrijpen. Waarom? Hoe? Wat betekent dit allemaal? Ik wilde overal antwoord op hebben. 

In de loop van de opleiding begon ik steeds meer te begrijpen waarom ik altijd zo moe en vaak ziek was. Ieder jaar had ik een longontsteking en constant een koortslip. Waarom was ik altijd zo futloos op vakanties? Het werd mij duidelijk dat het tijd werd om het roer om te gooien en beter voor mezelf te gaan zorgen.

Met Shiatsu leer je niet alleen hoe je iemand moet behandelen, je leert ook veel omtrent voeding en beweging (Do-In yoga, Tao yoga). Een totaal pakket aan zelfzorg. Nu ben ik nooit meer ziek en vrij van allergiën. Ik voel me gezond, fit en blij. Nu kan ik erg goed aanvoelen wanneer ik wat meer rust nodig heb. Ik communiceer letterlijk met mijn lijf. Meer bewustzijn zorgde bij mij ervoor dat ik in 2017 stopte met werk als jurist. Nu ben ik fulltime Shiatsu therapeut en yoga docent. 

“Het fascineert me nog steeds hoe krachtig ons lichaam is en wat een zelfhelend vermogen het bezit.”

In mijn praktijk merk ik dat er mensen met allerlei klachten komen, zowel mentaal, fysiek als emotioneel. Vaak hebben mensen last van fysieke klachten die ze niet kunnen plaatsen. Met Shiatsu ga je terug naar de basis in jezelf en je lichaam. Met enkele behandelingen merken mijn klanten al gauw verschil in de kwaliteit van het leven en beginnen ze zich lichter en beter te voelen. De fysieke klachten nemen af of verdwijnen volledig. Shiatsu maakt je weer bewust van je lichaam en leert je hoe alles wat je doet en meemaakt, je lichaam beïnvloed.

Sinds de corona pandemie valt het me op dat er steeds meer jongere mensen de weg vinden naar mijn praktijk. Vooral na de eerste lockdown. De ouders die al klant bij mij zijn sturen steeds vaker hun jonge kinderen door naar mij. Het is ontzettend pijnlijk om te zien dat jongeren en kinderen last krijgen van slapeloosheid, migraines en pijn in hun onderrug, nek en schouders. Sinds december (3de lockdown) krijg ik berichtjes en mailtjes van vaste klanten die al mooie progressie maakten met de behandelingen en deze nu enorm missen en merken dat ze weer een terugval krijgen.

Begin januari heb ik daarom samen met mijn collega Dong Zhang, besloten om online te gaan. We geven nu 3 keer per week online lessen. Onze lessen zijn uniek omdat wij als Shiatsu therapeuten weten wat mensen nodig hebben en hoe ze zichzelf kunnen behandelen. Onze lessen bestaan uit zelf-Shiatsu, veel zelf-massage technieken, Tao yoga, Qigong, yin yoga.

Het animo is groot en het loopt erg goed. Mensen zijn erg blij en enthousiast en de groepen worden iedere les groter.

Steun Shiatsu therapeuten en hun cliënten in de strijd voor erkenning:

>> Teken de petitie <<

 

Deze actie wordt ondersteund door Shiatsu Vereniging Nederland

Over deze site

Shiatsu in Nederland bestaat uit een lappendeken van scholen, beroepsverenigingen en belangenverenigingen. Een groepje actieve shiatsutherapeuten heeft het initiatief genomen om vanuit een gezamenlijk perspectief shiatsu meer op de kaart te zetten.

Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

schrijf me in!

Contact

Shiatsu Platform
p/a Shiatsu Centrum Amsterdam
Lutmastraat 182
1073HG Amsterdam
Mail: info@shiatsuplatform.nl


 Creative Commons-Licentie2019 Shiatsuplatform  Privacy  Voorwaarden  Webdesign: Bas van der Paardt

Privacy Preference Center