Ervaringen uit de Shiatsu praktijk

Ruim 7 jaar behandel ik met veel aandacht, rust en plezier mensen met klachten in mijn Shiatsu praktijk. Het mooie van Shiatsu therapie vind ik dat naar het hele lichaam gekeken wordt en niet naar één specifiek gebied.

Tijdens de anamnese bundel ik alle klachten en bepaal zo waar in het lichaam de meeste aandacht nodig is. Zo pak ik die ene klacht aan, waarvoor iemand naar mij toekomt.

Extra bijzonder is het soms om te zien hoe ook de geest kan mee veranderen na een behandeling van de klacht. Shiatsu gaat dieper dan zomaar een ontspannende massage. Door verbinding te maken met de juiste meridianen (energiebanen) in het lichaam zal ook de geest worden behandeld. Dit zorgt er vaak voor dat men na een aantal behandelingen alleen nog voor onderhoud hoeft te komen, want er is iets wezenlijks verandert in de kijk op de klacht of op de persoonlijke leefstijl die de klacht veroorzaakt heeft.

Klachten aanpakken

Een aantal van mijn cliënten ervaart klachten als Tinnitus. Dit is vaak een storende piep of geluid wat 24/7 aanwezig is. Met Shiatsu therapie is dit goed te verlichten. Als men de klacht korter dan 6 maanden heeft zelfs grotendeels op te verhelpen. Dit is typisch zo’n klacht waarmee een fysiotherapeut niet kan helpen. De complementaire zorg kan hier veel in betekenen en cliënten ondersteunen naast het reguliere circuit.

Wat ik hoop voor de toekomst is dat reguliere zorg en complementaire zorg met elkaar samenwerken.”

Daarnaast ondersteun ik regelmatig zwangere cliënten in de laatste fase van hun zwangerschap en in voorbereiding op de bevalling. Sommige zwangere dames ervaren pijnklachten (rugpijn of bekkenpijn) tijdens de zwangerschap en het is mooi om te merken dat men na een Shiatsu behandeling enige tijd pijnvrij is. Ook heb ik al een aantal vrouwen kunnen helpen de bevalling te bespoedigen/op gang te brengen, nadat ze al over de uitgerekende datum waren en niet wilden worden ingeleid. De afgelopen maanden dat we dicht zijn, hebben ertoe geleid dat ik geen nieuwe cliënten meer aan de telefoon heb gehad voor een afspraak.

Ook komen regelmatig vrouwen bij mij met littekens van bijvoorbeeld een keizersnede. Jaren later kan dit nog voor allerhande klachten zorgen. Ik vind het elke keer weer fascinerend hoe goed de behandelingen aanslaan. Deze littekenbehandelingen mis ik misschien nog wel het meest in deze tijd. De verhalen, en soms trauma’s die erbij komen kijken, zijn echt de aandacht waard om bij stil te staan. De, soms traumatische, bevallingservaring wordt verwerkt door erover te kunnen praten en daarnaast helpt de Shiatsu behandeling het lichaam te helen. Zo worden lichaam en geest tegelijk behandeld.

Nu mijn praktijk dicht is, mis ik het behandelen enorm. Ik zou dan ook graag zo snel als mogelijk weer aan de slag willen gaan om cliënten de aandacht te geven die ze nodig hebben.

Qi is life.

fotografie: Evelien Hogers

Steun Shiatsu therapeuten en hun cliënten in de strijd voor erkenning:

>> Teken de petitie <<

 

Deze actie wordt ondersteund door Shiatsu Vereniging Nederland

Over deze site

Shiatsu in Nederland bestaat uit een lappendeken van scholen, beroepsverenigingen en belangenverenigingen. Een groepje actieve shiatsutherapeuten heeft het initiatief genomen om vanuit een gezamenlijk perspectief shiatsu meer op de kaart te zetten.

Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

schrijf me in!

Contact

Shiatsu Platform
p/a Shiatsu Centrum Amsterdam
Lutmastraat 182
1073HG Amsterdam
Mail: info@shiatsuplatform.nl


 Creative Commons-Licentie2019 Shiatsuplatform  Privacy  Voorwaarden  Webdesign: Bas van der Paardt

Privacy Preference Center